Kultura popularna a elita: przemyślenia nad wartością kulturową.
Żeby zrozumieć, czym jest wino, należy rozróżnić skład jego detalów, kiedy jest gronem, sokiem z winogron a później winem. Sok z gron przed fermentacją składa się po największej części z wody i cukrów, a także z kwasów oraz innych substancji chemicznych w mniejszej ilości, jakie są odpowiedzialne za bezwarunkowy skład wina. Fermentacja wyskokowa przekształca znaczącą część cukrów z soku z winogron w alkohol etylowy, jednakowoż zostawia inne intrygujące relacje, takie jak gliceryna. Co poniektóre z tych związków, które są obecne w mniejszym stopniu, dają pewien charakter degustacji wina, tak jak i towarzystwo garbników, które odnajdują się w skórce winogron oraz wolno je uważać za normalny konserwant, który zezwala winom starzeć się więcej niż 5 lat, co potwierdza wina. Inne elementy dodaje się do grzech w sposób sztuczny oraz składają się na to, co nazywa się akcesoriami do wina. Dodatki te maja na celu stabilizować miarodajne związki (białka, kryształy winianu itd.), zmniejszyć pułap kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), farmaceutyków przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).
1. Kontynuuj
2. Kliknij tutaj
3. Tutaj
4. Odwiedź stronę
Architektura i ekologia: zielone budynki przyszłości.